MALAYSIA FORUM
Selamat datang Ke MALAYSIA forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan MALAYSIA forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. MALAYSIA forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada : malaysiaforumm@gmail.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli MALAYSIA forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki MALAYSIA forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari MALAYSIA forum CERIA MESRA SENTIASA.

MALAYSIA FORUM

KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA ...
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  
search
Radio GomoFM Online

SAPA NK DUIT LEBIH SILA KLIK SINI DAFTAR FREE,BERPELUANG UNTUK MEMENANGI HADIAH HADIAH MENARIK
[SAPA NAK DUIT LEBIH CLICK SINI DAFTAR FREE]
MUTIARA ASLI DARI SABAH DENGAN HARGA YG BERPATUTAN DAN UNTUK ANDA YANG MINAT BERNIAGA ATAU UNTUK DI PAKAI SENDIRI, SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK TERUS KE BLOG MUTIARA
KELANTAN FORUM2U
KONGSIKAN PELBAGAI BENDA DI SINI , FORUM INI DIBAWAKAN KHAS UNTUK ANDA RAKYAT MALAYSIA's
[Click Here To Join Forum]
Please Donate This Forum
Top posters
miss-lady
 
hosgetah
 
guidi593
 
nana_chipsmore
 
sanjana_210
 
pinkpink
 
bomi
 
Wisernet.Org
 
hanni
 
daniaberlina
 
Latest topics
» PANDUAN PROMOSIKAN PERNIAGAAN
Mon Jun 20, 2016 8:17 am by guidi593

» KELEBIHAN BERPUASA SERTA PELUANG BERNIAGA EMAS BULAN PUASA
Sat Jun 04, 2016 10:51 pm by guidi593

» CARA MULAKAN PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD, DAFTAR PERCUMA
Wed May 25, 2016 1:47 am by guidi593

» PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
Wed May 25, 2016 1:26 am by guidi593

» APA ITU LBMA DAN KENAPA MELABUR EMAS LBMA
Wed May 25, 2016 1:14 am by guidi593

» Novel Online Jerat Cinta Nadira
Sat Nov 03, 2012 5:19 pm by daniaberlina

» resepi makanan pelik pernah aku lihat..
Fri Jul 13, 2012 5:56 am by dinzjokerz

» salam 1 malaysia...
Tue Jul 10, 2012 9:15 pm by guidi593

» Memory Enhancing with Science
Tue May 01, 2012 1:13 pm by sanjana_210


Share | 
 

 resepi makanan pelik pernah aku lihat..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 24
Join date : 16/03/2011
Age : 28
Location : tawau sabah

PostSubject: resepi makanan pelik pernah aku lihat..   Fri Mar 18, 2011 8:35 pm


hai kawan-kawan..

di pagi subuh buta kol 1.58 pagi di hari selasa bulan febuari 2010 ni.. cewaaahh
aku takleh tido so aku pon tetiba rajin lak malam ni dok usha2 sal resepi kat luar
ok back to the topic..

aku ni asal pon orang sabah tp aku tak peka sangat ngan makanan popular kat sabah.. sebab aku tau masak dan makan ja.. kira suka masak koboy la sebab life aku ni very simple je

hmm..so bila di tanya oleh org melayu kat semananjung ni ape makanan popular kat sabah, aku jawab la tak tahu
baru je td aku dpt resepi ni ..dr forum sabah, aku tgk macam best je.. tp org asli je kot nak makan.. hehe .. tp aku rasa lah kan, org jepun pon suka makanan mcm ni sebab org jepun suka makanan yg tak masak

ok tgk pic ni ....


ha nmpk kan.. memula aku tgk macam iiiyerkkk ape ni..bluekkk.. tp bila tgk bahan bahan n cara buat nya lak aku jd meleleh air liur sebab ade limau kapas,campoqkan ngan ikan ni.. ermm meleleh ayaq liur naa. hehe

ok ni cara n bahan nya

Bahan-bahan ( 10 - 15 Orang )

* Ikan Tenggiri ( Sederhana)
* 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
* 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
* 3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
* Sedikit garam, serbuk perasa, Halia

Cara-cara

1. Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
2. Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
3. Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
4. Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.



so lau agak2 nak try tu jgn la segan silu naa.. selamat la mencuba kawan2

:f :f :f

ADMIN
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
dinzjokerz



Posts : 1
Join date : 13/07/2012

PostSubject: Re: resepi makanan pelik pernah aku lihat..   Fri Jul 13, 2012 5:56 am

bleh pepagi keluar masuk toilet ni.. hihihi flower affraid
miss-lady wrote:

hai kawan-kawan..

di pagi subuh buta kol 1.58 pagi di hari selasa bulan febuari 2010 ni.. cewaaahh
aku takleh tido so aku pon tetiba rajin lak malam ni dok usha2 sal resepi kat luar
ok back to the topic..

aku ni asal pon orang sabah tp aku tak peka sangat ngan makanan popular kat sabah.. sebab aku tau masak dan makan ja.. kira suka masak koboy la sebab life aku ni very simple je

hmm..so bila di tanya oleh org melayu kat semananjung ni ape makanan popular kat sabah, aku jawab la tak tahu
baru je td aku dpt resepi ni ..dr forum sabah, aku tgk macam best je.. tp org asli je kot nak makan.. hehe .. tp aku rasa lah kan, org jepun pon suka makanan mcm ni sebab org jepun suka makanan yg tak masak

ok tgk pic ni ....


ha nmpk kan.. memula aku tgk macam iiiyerkkk ape ni..bluekkk.. tp bila tgk bahan bahan n cara buat nya lak aku jd meleleh air liur sebab ade limau kapas,campoqkan ngan ikan ni.. ermm meleleh ayaq liur naa. hehe

ok ni cara n bahan nya

Bahan-bahan ( 10 - 15 Orang )

* Ikan Tenggiri ( Sederhana)
* 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
* 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
* 3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
* Sedikit garam, serbuk perasa, Halia

Cara-cara

1. Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
2. Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
3. Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
4. Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.



so lau agak2 nak try tu jgn la segan silu naa.. selamat la mencuba kawan2

:f :f :f
Back to top Go down
View user profile
 
resepi makanan pelik pernah aku lihat..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MALAYSIA FORUM :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to: